Spijkernisse, Netherlands

vv Spijkenisse-speler in Nations League-selectie Sint Maarten

Mirjam de Neeff | 19 augustus 2024 09:30 | 19 augustus 2024 09:30
Spijkenisse - vv Spijkenisse-voetballer Gerwin Lake is opgeroepen voor het nationale team van Sint Maarten, dat komende maand begint aan een nieuw Nations League-seizoen.

De ploeg van bondscoach Piet de Jong reist binnenkort af naar Puerto Rico, waar duels op de rol staan met Aruba (vrijdag 6 september) en Haïti (maandag 9 september).

Editie 2024/2025 van de CONCACAF Nations League bestaat voor Sint Maarten uit drie bundels van twee duels: na de twee partijen die begin komende maand gespeeld worden, staan ook in oktober en november nog telkens twee wedstrijden op de rol in League B. De winnaar van de poule promoveert naar League A, de nummers twee en drie handhaven zich in League B en het team dat als vierde eindigt degradeert naar League C.

Het gros van de spelers van de nationale ploeg van Sint Maarten is in Nederland actief. Namen die daarbij in het oog springen zijn die van topscorer aller tijden Gerwin Lake (uitkomend voor vv Spijkenisse) en verdediger Mike Richardson van Alphense Boys Onder 17. Hij maakte onlangs, op 15-jarige leeftijd, zijn officieuze debuut voor Sint Maarten in een oefeninterland tegen Bonaire. Ook heeft De Jong spelers geselecteerd die voetballen in Zweden (Chovanie Amatkarijo), Curaçao (Quinton Christina), Denemarken (Oliver Hobgood), de Verenigde Staten (Kael Richards), Moldavië (Ilounga Pata) en Sint Maarten: Chandro Wilkin.

Afgelopen seizoen slaagde Sint Maarten er knap in zich in League B te handhaven. Het team van De Jong won tijdens de zesde en laatste speelronde in en van Saint Lucia, waardoor het de rode lantaarn overdroeg aan Saint Kitts and Nevis en dit seizoen dus opnieuw in League B mag uitkomen.

Naast Aruba en Haïti treft Sint Maarten in de poule ook Puerto Rico. De drie clusters van twee duels worden gespeeld bij de nummers één, twee en drie van de plaatsingslijst. Sint Maarten is als vierde geplaatst en speelt daarom feitelijk gezien alleen uitwedstrijden.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024