Spijkernisse, Netherlands

Olle Barbarowicz wint zilveren judomedaille

Mirjam de Neeff | 20 oktober 2024 12:20 | 20 oktober 2024 12:20
Spijkenisse/Vierpolders - Vorioge week zaterdag was er weer een Happy Judo Kids-toernooi, dit keer in Spijkenisse. Tijdens de Happy Judo Kids kunnen judoka’s tegen elkaar strijden en na afloop gezamenlijk beslissen wie er heeft gewonnen. 

Natuurlijk vindt alles plaats onder toeziend oog van een waarnemer, die ervoor zorgt dat de juiste winnaar van de mat af gaat. De winnaar krijgt drie punten, de verliezer een en eindigt de partij onbeslist dan krijgen beide judoka’s twee punten. De judoka’s zelf laten beslissen leert ze omgaan met winst en verlies, opkomen voor jezelf als de ander onterecht de winst opeist of je verlies toegeven ook als het moeilijk is. Op deze manier leer je ook om dit later toe te passen in je dagelijkse leven.

Van de deelnemers van Sportstichting Je eigen Pad uit Vierpolders lukte het Olle Barbarowicz om voldoende punten (50) te bemachtigen voor een zilveren medaille. Die ging mee naar huis, samen met een mooi certificaat.

Mark Tuk kwam dit weekend in actie op een internationaal toernooi in het Brabantse Made. Hij viel niet in de prijzen, maar ging wel een ervaring rijker naar huis. Meer weten over judo? Mail naar pia@jeeigenpad.nl of bel: 06-11025353.


Meest gelezen

De groenste tuin van Nissewaard ligt in Hekelingen

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Nissewaarders alert op criminele activiteiten

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

Mirjam de Neeff | 18 oktober 2024