Spijkernisse, Netherlands

Wethouders ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Circulair Centrum Nissewaard

Foto: Roel van Deursen
Marvin Don | 11 juli 2024 14:05 | 11 juli 2024 14:05
Spijkenisse - Met deze samenwerking zet Nissewaard een stap richting een duurzamere toekomst, waarin afvalstoffen worden omgezet in waardevolle producten.

In het stadhuis van Nissewaard aan de Raadhuislaan 106 hebben wethouders Chris Hottentot, Jan-Willem Mijnans, Martijn Hamerslag en Hanneke Stengs woensdagmiddag om 15.00 uur de samenwerkingsovereenkomst voor het Circulair Centrum Nissewaard (CCN) ondertekend. Aansluitend onthulden zij de eerste REform Gypxel tegelwand.

Eerste REform Gypxel Tegelwand Onthuld

Het Circulair Centrum Nissewaard fungeert als een leer- en werkomgeving waar afvalstoffen worden hergebruikt voor nieuwe producten. De REform Gypxel tegel, een akoestische tegel vervaardigd uit gipsafval, is een toonbeeld van circulair productontwerp. Deze innovatieve tegel kan eenvoudig met klittenband op muren worden bevestigd, waardoor allerlei patronen mogelijk zijn. Een volledige wand met Gypxel tegels verbetert de akoestiek van een ruimte aanzienlijk door galm te verminderen, wat een aangenamere werkomgeving creëert.

Oorsprong van de REform Gypxel Tegel

De ontwikkeling van de REform Gypxel tegel begon tijdens de Bluecity Circular Challenge in 2022, waar Snehal Hannurkar en haar team een oplossing zochten voor de afvalstroom van gips. Hun concept behaalde de tweede plaats in de challenge. Vastbesloten om haar idee te realiseren, richtte Snehal het bedrijf REform op en zette ze het werk aan de Gypxel tegel voort.

Productie en Partnerschap

Voor de productie van de tegels verzamelde Snehal gips, schapenwol en tweedehands textiel in samenwerking met diverse partners. De productie werd ondersteund door Voorne Putten Werkt, wat resulteerde in de eerste realisatie van een REform Gypxel tegelwand. De gemeente Nissewaard steunt dit initiatief en is de eerste klant die de tegels in gebruik neemt.

Met deze samenwerking zet Nissewaard een stap richting een duurzamere toekomst, waarin afvalstoffen worden omgezet in waardevolle producten.

Meest gelezen

Ongeval op de Kanaalweg Westzijde

Marvin Don | 2 september 2024

Gemeente Nissewaard introduceert nieuwe parkeerzones

Marvin Don | 4 september 2024

N57 meerdere nachten afgesloten door werkzaamheden

Perry van Brandwijk | 6 september 2024