Spijkernisse, Netherlands

Werkzaamheden aan de Hartelbrug in volle gang

Foto: LINQ Media
Perry van Brandwijk | 20 augustus 2024 17:00 | 20 augustus 2024 15:35
Spijkenisse - Sinds maandag 12 augustus is de Hartelbrug afgesloten voor het wegverkeer vanwege noodzakelijk onderhoud. De brug is tot en met vrijdag 30 augustus 22:00 uur afgesloten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van nieuwe verkeerslichten, de brugdekken repareren, de asfaltlaag vernieuwen en het vervangen van de openbare verlichting.

Dinsdagochtend 20 augustus waren de werkzaamheden aan de Hartelbrug in volle gang. Bij de tankstations rond de brug lag het asfalt er al volledig uit en ook werden reparatiewerkzaamheden aan brugdekken en brugkleppen uitgevoerd.

Bij het deel richting de snelweg werden dinsdag nieuwe wegmarkeringen aangebracht. De rijstroken richting de Botlektunnel en de Botlekbrug worden aangepast tijdens de werkzaamheden.

Richting de Botlektunnel kunnen weggebruikers na de werkzaamheden gebruik maken van twee rijstroken in plaats van een rijstrook. In de richting van de Botlekbrug kunnen weggebruikers na de werkzaamheden een rijstrook gebruiken in plaats van twee.

De werkzaamheden op en rond de brug gaan volgens Rijkswaterstaat dag en nacht door. Sinds deze week wordt in de nachten een begin gemaakt aan de werkzaamheden aan de matrixborden, signaalgevers en andere borden. Hierdoor kan overdag aan het asfalt en de brugdekken worden gewerkt.

Meer informatie en updates over de werkzaamheden aan de Hartelbrug zijn terug te vinden via www.nissewaard.nl/werk-in-uitvoering of in de Bouw App van de gemeente Nissewaard.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024