Spijkernisse, Netherlands

Waarschuwing voor hoge zonkracht

Foto: Pixabay
Perry van Brandwijk | 24 juni 2024 11:42 | 24 juni 2024 11:42
Regio - In deze periode van het jaar staat de zon het hoogst aan de hemel en hierdoor is er sprake van een hoge zonkracht.

De eerste echte zomerse temperaturen hebben Nederland eindelijk bereikt na een periode van veel neerslag. Temperaturen van 25 graden tot soms wel 30 graden kunnen de komende dagen lokaal worden aangetikt.

In deze periode van het jaar staat de zon het hoogst aan de hemel en hierdoor is er sprake van een hoge zonkracht. De komende dagen kan ook in onze regio een zonkracht 7 of 8 worden gehaald.

“Insmeren is dan zeker aan te raden, want een onbeschermde huid kan binnen 15 minuten verbanden”, schrijven de meteorologen van Weeronline in een persbericht.

Niet alleen de zonkracht zal volgens de meteorologen deze week toenemen. Ook mensen met hooikoorts kunnen door het warme en droger weer extra veel klachten ervaren.

Dit weer is volgens Weeronline ideaal voor de pollenproductie. “Bovendien zorgt het vocht van de vele regen van de afgelopen tijd alleen maar voor een opleving van de pollenproductie”, waarschuwen de meteorologen.

Tegen het weekend dalen de temperaturen en wordt de kans op een bui ook in onze regio groter. De hooikoortsklachten en de hoge zonkracht zullen hierbij direct een stuk minder worden.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024