Spijkernisse, Netherlands

Uitdagende Hellevoet Heroes door stevige wind

Foto: Niels Kolff
Marvin Don | 8 juli 2024 12:30 | 8 juli 2024 11:08
Hellevoetsluis - Niet alleen lokale sporters, maar ook triathleten van ver buiten de regio weten inmiddels hun weg naar Hellevoet Heroes te vinden.

Afgelopen zaterdag vond in Hellevoetsluis opnieuw de Hellevoet Heroes Triathlon plaats, met meer dan 570 deelnemers die de uitdaging aangingen onder zware weersomstandigheden. De triathlon omvatte verschillende onderdelen zoals de estafette, teamcompetitie, sprint en standaard afstand. De dag begon met een mini triathlon voor kinderen in stromende regen.

Ondanks het opklaren van de regen, bleef de stevige wind de deelnemers parten spelen, vooral tijdens het zwemmen en fietsen. Desondanks kwamen de sporters vermoeid maar voldaan over de finish en verdienden zij met recht de titel 'Hellevoet Hero'. Lokaal talent blonk uit op de sprintafstand: Ruben van Dijk uit Spijkenisse won bij de heren met een tijd van 1 uur en 7 minuten, terwijl Natasja Peters uit Hellevoetsluis de snelste dame was met een tijd van 1 uur en 14 minuten.

Op de standaard afstand was het een spannende strijd bij de heren, waarbij de Hellevoeter Jim Doornbosch met slechts één seconde werd verslagen door Thomas van Ranst uit Gent, die won met een tijd van 2 uur en 12 minuten. Bij de dames kwam ook de winnaar uit Gent: Anabel Noyelle finishte als eerste in een tijd van 2 uur en 36 minuten.

Het evenement trok veel toeschouwers en de organisatie is daar bijzonder tevreden over. Naast de deelnemers en bezoekers droegen meer dan 80 vrijwilligers bij aan het succes van de triathlon. "Iedereen helpt mee, van buren tot familie en vrienden," aldus organisator Ramon van der Knaap. "De deelnemers prijzen de familiaire sfeer en het enthousiasme van de vrijwilligers, wat wij zien als een groot compliment."

In slechts drie jaar tijd is Hellevoet Heroes uitgegroeid tot een evenement waar de gemeente Voorne aan Zee trots op kan zijn. Niet alleen lokale sporters, maar ook triathleten van ver buiten de regio weten inmiddels hun weg naar Hellevoet Heroes te vinden.

Meest gelezen

Ongeval op de Kanaalweg Westzijde

Marvin Don | 2 september 2024

Gemeente Nissewaard introduceert nieuwe parkeerzones

Marvin Don | 4 september 2024

N57 meerdere nachten afgesloten door werkzaamheden

Perry van Brandwijk | 6 september 2024