Spijkernisse, Netherlands

Speelotheek de Raasdondertjes sluit definitief de deuren

Mirjam de Neeff | 4 juli 2024 14:00 | 4 juli 2024 11:45
Brielle - Ze hebben een ingrijpend en verdrietig besluit hebben moeten nemen: na bijna 40 jaar komt er een einde aan Speelotheek De Raasdondertjes.

Het begon heel lang geleden met een grote enthousiaste groep vrijwilligers en druk bezochte openingsmomenten, waarbij er altijd gezellig gespeeld werd door grote groepen kinderen. Mede door de tijdgeest hebben ze dit in de loop van de tijd zien veranderen. De kinderen van toen werden ouder, sommigen wisten hen opnieuw te vinden, nu met hun eigen kinderen. De ouders van toen werden de opa en oma van nu.

Ze zagen echter ook dat dit invloed had op het aantal bezoekers van de Speelotheek. Kinderen kregen steeds meer eigen speelgoed, waardoor ouders minder behoefte hadden om dit nog eens extra aan te vullen met geleend speelgoed: ‘’we hebben al genoeg in de huiskamer staan’’.

Ze kregen – zoals iedereen - te maken met de pandemie, moesten langere tijd dicht en konden daardoor ook geen goedlopende activiteiten, zoals de halfjaarlijkse Speelgoed- en kledingbeurs meer organiseren. Toen de wereld weer toegankelijk werd merkten ze de blijvende gevolgen. Mensen wisten de Speelotheek steeds minder goed te vinden of hadden simpelweg andere oplossingen gevonden om hun kind leuk en verantwoord te kunnen laten spelen.

Een eerste besluit was al dat het in praktische zin niet meer mogelijk was om twee keer per jaar een uitgebreide beurs te organiseren. Ook de diensten tijdens de openingstijden bleken steeds minder goed ingevuld te kunnen worden door een teruglopend aantal vrijwilligers.

Tijd om een knoop door te hakken en te besluiten dat er na heel veel jaren een eind komt aan een bijzonder en leuk begrip in de Brielse samenleving.

De Speelotheek blijft tot en met december geopend en ze hopen dat u hen gewoon blijft bezoeken en speelgoed komt lenen. De geplande activiteiten, zoals de speelochtend op 25 september, gaan uiteraard gewoon door.

Ze houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024