Spijkernisse, Netherlands

Snelheidsaanpassingen op de A15

Foto: Pixabay
Marvin Don | 3 oktober 2024 11:30 | 3 oktober 2024 11:16
Regio - Rijkswaterstaat heeft naar aanleiding van de recente verkeerssituatie besloten extra maatregelen te nemen om de doorstroming te bevorderen en verkeersveiligheid te waarborgen.

Op maandag 30 september 2024 is de plusstrook (3e rijstrook) op de A15 ter hoogte van Rozenburg opgeheven om ruimte te maken voor de aansluiting met de A24, de nieuwe Blankenburgverbinding, die op 7 december 2024 wordt geopend.

Zo wordt op de A15 richting de Rotterdamse haven de maximumsnelheid vanaf de Botlektunnel beperkt tot 90 kilometer per uur. Tijdens de ochtendspits, van 06.00 tot 09.00 uur, wordt deze snelheid verder verlaagd naar 70 kilometer per uur. Matrixborden langs het traject geven de geldende snelheden en waarschuwen het verkeer met een verdrijvingspijl bij de wegversmalling.

Deze maatregelen zijn bedoeld om automobilisten attent te maken op de situatie en de verkeersdoorstroming te verbeteren. Rijkswaterstaat houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal, indien nodig, verdere kleine aanpassingen doorvoeren. Verkeer moet tot 7 december rekening houden met extra reistijd.

Momenteel geldt er op de A15 richting de haven een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de plaats waar de plusstrook is verdwenen. Op een klein gedeelte is de snelheid zelfs beperkt tot 70 kilometer per uur. De algemene snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur richting de haven is al van kracht. Vanaf donderdag 3 oktober wordt ook de snelheidsverlaging in de spits ingevoerd.

De ingebruikname van de A24 zal het verkeerspatroon in de regio veranderen, waardoor er minder verkeer wordt verwacht op dit deel van de A15. Dit maakt het mogelijk dat de plusstrook bij Rozenburg definitief komt te vervallen.

Meest gelezen

De groenste tuin van Nissewaard ligt in Hekelingen

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Nissewaarders alert op criminele activiteiten

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

Mirjam de Neeff | 18 oktober 2024