Spijkernisse, Netherlands

Sluiten spitsstrook A15 zorgt voor verkeerschaos zoals CDA al vreesde

Mirjam de Neeff | 1 oktober 2024 12:30 | 1 oktober 2024 11:26
Regio - De zorgen van het CDA Zuid-Holland over het sluiten van de spitsstroken op de A15 bij Rozenburg blijken terecht. Op maandagochtend 30 september stond er 20 km file nu het aantal rijstroken sinds vandaag is teruggegaan van drie naar twee.

Eind juli waarschuwde het CDA al voor een verkeerschaos op deze essentiële ontsluitingsroute voor de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Ondanks protesten uit de regio heeft Rijkswaterstaat er toch voor gekozen de spitsstroken nu al te sluiten. De hinder zal in ieder geval duren tot 7 december, wanneer de nieuwe snelweg A24 met de Maasdeltatunnel wordt geopend. Het CDA heeft er tevergeefs voor gepleit de spitsstroken tot die datum te handhaven.

Woordvoerder Bas van der Linden uit Brielle: “In de planning van de vele werkzaamheden aan de A15, waaronder de sluiting van de spitsstroken, lijkt geen onderzoek te zijn gedaan naar de gevolgen hiervan voor de bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden. Zoals het er nu uitziet moeten we tot december rekening houden met een dagelijkse verkeerschaos.”

Meest gelezen

De groenste tuin van Nissewaard ligt in Hekelingen

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Nissewaarders alert op criminele activiteiten

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

Mirjam de Neeff | 18 oktober 2024