Spijkernisse, Netherlands

Samen maken we de week van de ontmoeting een succes

Foto: Pixabay
Mirjam de Neeff | 25 september 2024 13:30 | 25 september 2024 11:58
Voorne aan Zee - Van donderdag 26 september tot en met woensdag 2 oktober 2024 is de Week van de ontmoeting, ook wel de Landelijke Week tegen Eenzaamheid. Deze week wordt geopend op donderdag in winkelcentrum de Struyten te Hellevoetsluis.

In gemeente Voorne aan Zee vinden we aandacht voor elkaar, elkaar ontmoeten en er voor elkaar zijn belangrijk. Daarom wordt het bestaande aanbod deze week extra uitgelicht en zijn er verschillende welzijnsorganisaties die extra activiteiten en bijeenkomsten organiseren. Een voorbeeld van een extra activiteit is bijvoorbeeld het Buurtbakkie dat op vrijdag in Hellevoetsluis staat, maandag in Brielle en woensdag in Oostvoorne staat.

Iedereen is wel eens eenzaam, 11% van de inwoners van Voorne aan Zee geeft aan vaak (ernstig) eenzaam te zijn. Mensen die eenzaam zijn vragen niet altijd zelf om hulp, maar vinden het wel fijn om hulp te krijgen. Vermoedt u dat iemand uit uw omgeving eenzaam is en vraagt deze persoon zelf niet om hulp en/of vindt u het moeilijk om hem/haar aan te spreken? Deel uw zorg via het ‘signaalpunt eenzaamheid’ van de gemeente Voorne aan Zee, dit kan via
https://www.voorneaanzee.nl/signaalpunt-eenzaamheid

Wat kunt u zelf doen tegen eenzaamheid?

Kijk naar elkaar om, zeg wat vaker gedag tegen uw buren of ga eens het gesprek aan met iemand waarvan u weet dat hij of zij net een naaste heeft verloren. Wilt u structureel iets doen tegen eenzaamheid? Informeer dan eens bij SBO, Stichting PUSH, Welzijn Ouderen of Fietsmaatjes Voorne aan Zee voor hun maatjesproject. Of kijk op www.fijnjetezien.nl naar activiteiten en organisaties bij u in de buurt.

Meest gelezen

De groenste tuin van Nissewaard ligt in Hekelingen

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Nissewaarders alert op criminele activiteiten

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

Mirjam de Neeff | 18 oktober 2024