Spijkernisse, Netherlands

Peen in de tuin van Barbiertje tijdens de Vestingdagen

Foto: PEEN
Mirjam de Neeff | 12 augustus 2024 16:00 | 12 augustus 2024 14:25
Hellevoetsluis - PEEN is een vol podium voor een ska-, reggae- en rocksteady-feestje! De 10-mans feestband staat overal waar het maar leuk is op de planken met hun muziek uit de tijd van Madness, Specials en Bob Marley. De band speelt repertoire dat zijn oorsprong vindt in de Jamaicaanse dansmuziek uit de jaren zestig.

Maar steekt ook covers van oude en nieuwe songs in een uptempo ska-jasje: Lady Gaga, Amy Winehouse, of Billie Eilish zijn niet veilig voor de Peentjes. Waar Peen komt, is er feest! Van Friesland tot Terneuzen en van Texel tot Limburg verleidt Peen het publiek om mee te springen met hun energieke repertoire, met maar 1 doel: overal een feestje maken.

Van bruiloftsgast tot biker, het maakt top-entertainer Barry ‘De Barman’ Grootveld niet uit wie hij voor zich ziet; het gaat erom dat iedereen met een lach op zijn gezicht en een bezweet bovenlijf achterblijft als Peen het podium weer verlaat. De band uit Hellevoetsluis en omstreken bestaat zo’n vijftien jaar. Sinds die tijd is de lijst aan festivals, theaters en cafés waar Peen de boel op de kop zette flink gegroeid.

De band liet zelfs poptempels als Paradiso en 013 bijkans uit hun voegen barsten en ook komend festivalseizoen staat Peen op verschillende plaatsen in Nederland op de affiche. De band mixt alle muzikale invloeden die ze in die tijd hebben opgepikt, veranderen popliedjes in dansbare twotone en maken zelfs uitstapjes naar vrolijke Balkan-ska en Italiaanse volksliedjes. Maar altijd met muzikale vrolijkheid!

Ze hopen natuurlijk dat de weergoden meewerken voor een feestje buiten, maar mocht dat niet zo zijn dan spelen ze binnen in Barbiertje. Tot zaterdag!

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024