Spijkernisse, Netherlands

Ontsnapte serval uit Spijkenisse gevangen

Foto: Pixabay
Perry van Brandwijk | 22 augustus 2024 09:36 | 22 augustus 2024 09:36
Spijkenisse - De afgelopen weken werd de ontsnapte serval op meerdere plekken gespot, maar kon ze niet worden gevangen.

Eind juni ontsnapte een serval uit een tuin in de wijk Groenewoud in Spijkenisse. Afgelopen dinsdagavond is de serval na weken eindelijk gevangen bij een boerderij in de Wolvenpolder in Spijkenisse.

De serval werd gevangen door expert Rob van der Graaf, bekend als Ranger Rob. Hij werd gebeld dat de serval zich in de boerderij in de Wolvenpolder bevond en ging gelijk die kant op.

“Ze zat verscholen in een hele grote schuur. De dochter van de boer was zo geniaal dat ze gelijk alle deuren van de schuur sloot. Daarna ben ik gebeld”, vertelt Rob in een interview met Radio Rijnmond.

Rob vertelt op de regionale radiozender dat het niet makkelijk was om de serval te vangen en dat ze zich nog hevig verzette. Uiteindelijk lukte het de expert om het dier in een kerngezonde toestand in een kooi te krijgen.

De afgelopen weken werd de ontsnapte serval op meerdere plekken gespot, maar kon ze niet worden gevangen. Uiteindelijk trok het dier steeds meer richting het gebied tussen rivier het Spui en Hekelingen en werd hier dus afgelopen dinsdag na weken eindelijk gevangen.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024