Spijkernisse, Netherlands

Ongeval op de Groene Kruisweg ter hoogte van Geervliet

Ongeval op de Groene Kruisweg - Foto: Nieuws op Beeld
Marvin Don | 21 augustus 2024 11:00 | 21 augustus 2024 10:48
Geervliet - Dinsdagmiddag rond 14:45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Groene Kruisweg ter hoogte van Geervliet. Een auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg.

Omstanders haalden de bestuurder uit het voertuig en merkten dat er geen hartslag was. Zij startten direct met reanimatie. Hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumahelikopter, waren snel ter plaatse. De man is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken. Langs de weg werd schuim waargenomen, mogelijk veroorzaakt door regen na een droge periode, wat vuil en olie uit het asfalt kan doen opkomen. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) zal verder onderzoek doen naar de toedracht van het incident.
Drukte op de Groene Kruisweg - Foto: Björn van Houte
Als gevolg van het ongeval werd de Groene Kruisweg tussen Heenvliet en Zwartewaal dinsdagmiddag afgesloten. Verkeer richting Spijkenisse moest een alternatieve route kiezen.

Een vrachtwagen nam de omleiding via Geervliet, wat in de smalle straten tot een verkeersopstopping leidde. Nadat de vrachtwagen een geschikte plek vond om te stoppen, kon het verkeer weer doorstromen. Uiteindelijk werd het verkeer omgeleid via de busbaan.
Tolstraat in Geervliet - Foto: Stichting Oud-Geervliet

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024