Spijkernisse, Netherlands

Onderzoek naar de oorzaak van grootschalige stroomstoring in onze regio

Foto: Pixabay
Perry van Brandwijk | 4 september 2024 16:00 | 4 september 2024 15:20
Regio- Dinsdagochtend was er in onze regio sprake van een grootschalige stroomstoring. Ruim 11.000 klanten werden getroffen door de storing en zorgde voor grote problemen.

Onder andere in Brielle, Europoort en Oostvoorne zaten mensen zonder stroom. Een woordvoerder van netbeheerder TenneT laat aan Rijnmond weten dat een onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de stroomstoring. Dit kan echter nog weken duren voor de oorzaak wordt gevonden.

De netbeheerder laat weten dat de storing ontstond in een stroomverdeelstation. Dit verdeelstation bestaat uit twee delen en de back-up wordt pas ingezet als het ene deel niet meer werkt. Dinsdag werkte de back-up ook niet en de oorzaak hiervan wordt volgens de beheerder onderzocht.

Niet alleen huishoudens werden dinsdag getroffen, want ook moesten meerdere bedrijven affakelen vanwege de storing. Metro’s en goederentreinen hadden ook last van de storing die uiteindelijk tot het begin van de middag duurde.

Zendmasten vielen op een later moment in de ochtend ook uit. In het gebied van de stroomstoring was het mogelijk dat mobiele telefoons geen bereik meer zouden hebben. Uit voorzorg werd een NL-alert verstuurd, maar bleven grote problemen hierbij uit.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024