Spijkernisse, Netherlands

Nieuwe TOM valpreventie in het najaar van 2024

Foto: Catharina, Thuis op Voorne
Mirjam de Neeff | 25 juli 2024 15:00 | 25 juli 2024 12:52
Voorne aan Zee - Eind maart zijn er drie groepen gestart met TOM, thuis onbezorgd mobiel. Dit is een valpreventie programma om te zorgen dat 65-plussers minder vaak vallen en zo langer thuis kunnen blijven wonen.

Binnen dit programma zijn er 14 weken lang informatie- en bewegingslessen en is er zes keer een gezamenlijke lunch. Tijdens de beweeglessen wordt er door de fysiotherapeut vooral ingezet op kracht- en balansoefeningen en tijdens de gezamenlijke lunches geeft een diëtist tips over voeding die helpen bij het sterk houden van de spieren.

De eerste TOM is nu net afgelopen. Tijdens de eindbijeenkomst worden de resultaten besproken en er waren heel wat positieve resultaten! Zo kan een deelneemster weer makkelijker in- en uitstappen uit de auto. Een andere deelneemster heeft haar man minder nodig als steuntje en een deelnemer geeft aan dat hij makkelijker de straat kan oversteken.

Niet alleen op het gebied van beweging zijn er mooie resultaten geboekt, ook hebben we verhalen gehoord dat deelnemers beter weten waarom eiwitten belangrijk zijn in hun voedingspatroon en er zijn vriendschappen ontstaan binnen de groepen.

Na de zomer gaan er drie nieuwe groepen starten in Hellevoetsluis, Brielle en Rockanje. In Rockanje zullen de bijeenkomsten zijn op dinsdag- en vrijdagochtend in de Struifakkers. De kosten voor alle 14 weken bij elkaar zijn €20.

Heeft u interesse om deel te nemen? Meldt u dan aan voor de informatie- en screeningsbijeenkomst op vrijdagochtend 23 augustus. U kunt hiervoor mailen naar valpreventie@catharina.nl of tussen 10.00 en 13.00 bellen naar Catharina, thuis op Voorne via 0181-728 281

Meest gelezen

Ongeval op de Kanaalweg Westzijde

Marvin Don | 2 september 2024

Gemeente Nissewaard introduceert nieuwe parkeerzones

Marvin Don | 4 september 2024

N57 meerdere nachten afgesloten door werkzaamheden

Perry van Brandwijk | 6 september 2024