Spijkernisse, Netherlands

Home away from home bij The Bridge

Mirjam de Neeff | 15 oktober 2024 11:30 | 15 oktober 2024 09:27
Oostvoorne - Het was afgelopen vrijdag een wat ongewoon gezicht in Oostvoorne toen twee personenbusjes en een auto met CD kentekens aankwamen bij zeemanshuis The Bridge.

Een delegatie van 19 Filipijnse mannen en vrouwen stapte uit en werd warm welkom geheten door de vrijwilligers van The Bridge. Onder de gasten waren de ambassadeur van de Filippijnen in Nederland de heer J. Eduardo Malaya en zes congresleden van het Filipijnse Huis van Afgevaardigden.Ter voorbereiding op het vormen van een Migranten Werknemers Relatie Commissie wilden de aanwezigen graag meer weten over het wel en wee van zeevarenden uit de Filippijnen.

En met het ontvangen van ca. 2.500 Filipijnse zeevarenden per jaar was The Bridge de perfecte plek om hierover in gesprek te gaan.Na een korte presentatie over de missie van het zeemanshuis vertrok het gezelschap voor een rondrit over het terrein van RWG. Na terugkomst in het zeemanshuis voerden zij gesprekken met zeevarenden. Over hoe het is om maanden van huis te zijn, om niet bij de geboorte van je kindje te kunnen zijn, over het leven aan boord en hoe het is om maandenlang tegen dezelfde gezichten aan te kijken.Voor alle aanwezigen was het een bijzondere ervaring om vanuit verschillende perspectieven betrokken te zijn bij het welzijn van zeevarenden.

Degenen die ervoor zorgen dat ruim 90% van alle goederen die zij tot hun beschikking hebben bij hen wordt gebracht. Voor deze mensen creëren de vrijwilligers van The Bridge in het zeemanshuis een ‘home away from home’.

Meest gelezen

De groenste tuin van Nissewaard ligt in Hekelingen

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Nissewaarders alert op criminele activiteiten

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

Mirjam de Neeff | 18 oktober 2024