Spijkernisse, Netherlands

Het nieuwe busstation van Spijkenisse Centrum is klaar

Foto: Gemeente Nissewaard
Mirjam de Neeff | 13 september 2024 11:25 | 13 september 2024 11:25
Spijkenisse - Afgelopen donderdag is het busstation feestelijk geopend met omwonenden en reizigers met hapjes en drankjes en activiteiten voor kinderen.

De oplevering van het busstation is één van de eerste stappen die is gezet in een grotere gebiedsontwikkeling van Nissewaard. Vanuit het programma ‘Nissewaard naar 2040’ richt de gemeente zich op ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, leren en bereikbaarheid. In het kader van bereikbaarheid is het gebied rondom het metrobusstation Spijkenisse Centrum een belangrijk ontwikkelgebied waar het gemeentebestuur, vanuit de afdelingen projecten, beheer en onderhoud, verkeer en parkeren circa 1 miljoen euro in investeert.
Foto: Jayno van Kessel (@Zero.seen.Pictures)
Metropoolregio Rotterdam Den Haag - MRDH

De gemeente Nissewaard is onderdeel van het Verbeterprogramma Ketenmobiliteit, een programma van de MRDH, waarin meerdere ov-knooppunten zijn benoemd die laag scoren op het gebied van kwaliteitsbeleving, bereikbaarheid en veiligheid. Met de MRDH pakten we in de regio al eerder station Rodenrijs in Lansingerland aan en busstation Zuidplein. Rotterdam Beurs, één van de drukste metrostations van Nederland, krijgt ook een verbetering. Net zoals hier in Nissewaard, dat naast het busstation ook het metrostation wordt aangepakt. De MRDH heeft in september 2022 hiervoor circa tien miljoen euro bijgedragen aan de herinrichting van het metrobusstation.

Regionaal belang

Het metrobusstation Spijkenisse Centrum is van regionaal belang, omdat dit station het op- én overstappunt is voor alle reizigers. Zij reizen dagelijks vanaf verschillende plaatsen op het eiland Voorne-Putten naar Rotterdam en verder en natuurlijk omgekeerd. Met de bijdrage van de MRDH, de genoemde afdelingen en het beschikbaar gestelde krediet vanuit de gemeenteraad wordt dit centrale punt op het eiland heringericht. Hierdoor wordt het hopelijk nóg aantrekkelijker om met het OV te reizen. Meer mensen in het openbaar vervoer is goed voor de bereikbaarheid van de regio én duurzame mobiliteit.

Meer informatie

Download de gratis Nissewaard Bouwt-app om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het metrobusstation Spijkenisse Centrum.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024