Spijkernisse, Netherlands

Herinrichting metro- busstation Spijkenisse

Foto: Jayden Ketting
Marvin Don | 29 augustus 2024 17:00 | 29 augustus 2024 13:29
Spijkenisse - In Spijkenisse wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het metro- en busstations. Het doel is om het openbare vervoer rondom Spijkenisse centrum moderner en efficiënter te maken. 

Het project begon al in maart 2023 en verloopt in meerdere fasen. Een belangrijk doel is om zowel de verkeersdoorstroming als de faciliteiten voor reizigers te verbeteren. Denk hierbij aan het vernieuwen van bushaltes, het aanleggen van nieuwe bestrating, en het verbeteren van de riolering. Sinds januari 2024 wordt er volop gewerkt aan de bushaltes. Momenteel maken reizigers gebruik van tijdelijke haltes, terwijl de bestaande bushaltes opnieuw worden ingericht. Deze tijdelijke haltes bevinden zich naast het P+R-terrein. 

Vanaf 2 september wordt de vernieuwde zuidzijde in gebruik genomen. Dit betekent dat de tijdelijke haltes T5 en T6 vervallen en dat alle bussen weer rechtstreeks vanaf het station zullen vertrekken, zo laat Heijmans weten via een update in de BouwApp.

Je kunt de voortgang van de werkzaamheden volgen via de BouwApp, waarin regelmatig updates verschijnen over de werkzaamheden.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024