Spijkernisse, Netherlands

Hartelbrug vanaf maandag 12 augustus afgesloten

Foto: LINQ Media
Perry van Brandwijk | 9 augustus 2024 16:00 | 9 augustus 2024 12:45
Spijkenisse - Vanaf maandag 12 augustus 20:00 uur is de Hartelbrug volledig afgesloten voor het wegverkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Tot en met vrijdag 30 augustus 22:00 uur worden diverse werkzaamheden aan de brug uitgevoerd. Het gaat hierbij onder andere om het vernieuwen van de asfaltlaag, reparatie op de brugdekken, vervanging van de openbare verlichting en het plaatsen van nieuwe verkeerslichten bij het Hartelkruis en de Groene Kruisweg.

Vanwege de afsluiting van de brug worden diverse omleidingen ingesteld tijdens de werkzaamheden. Het verkeer kan omrijden via de Spijkenisserbrug en de Harmsenbrug bij de N57. De fietsbrug blijft wel gewoon open tijdens de werkzaamheden.

De verwachting is dat de werkzaamheden voor hinder en vertraging voor het wegverkeer zullen zorgen in de omgeving van de Hartelbrug. Rijkswaterstaat vraagt rekening te houden met extra vertraging wat met name in de spitsuren het geval zal zijn.

Om extra drukte in de spitsuren te voorkomen, wordt de Spijkenisserbrug minder vaak geheven. In de ochtendspits tussen 06:00 uur en 09:00 uur vindt er geen heffing plaats en in de avondspits wordt dit ook zo veel mogelijk beperkt om de doorstroming van het verkeer beter te laten verlopen.

De hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de Hartelbrug. Hier zijn onderlinge afspraken over gemaakt en extra maatregelen voor getroffen. De provincie en de gemeente Nissewaard raden reizigers aan om gebruik te maken van alternatief vervoer als het openbaar vervoer, spitsbussen, de fiets te pakken of zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.

Meer informatie over de afsluiting van de Hartelbrug is te vinden op www.nissewaard.nl/werk-in-uitvoering/werk-in-uitvoering/onderhoud-hartelbrug

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024