Spijkernisse, Netherlands

Groot feest voor 100-jarige Pleun Briggeman

Foto: Wil van Balen
Mirjam de Neeff | 25 juli 2024 17:00 | 25 juli 2024 12:55
Rockanje - Afgelopen zaterdag verraste de dit jaar jubilerende 120-jarige fanfare “Ons Genoegen”, de 100-jarige Rockanjenaar Pleun Briggeman met een serenade voor de deur van “Stuifakkers”.

Dit is niet alleen de plek waar Pleun woont, maar ook vrijwilliger is en waar met al zijn dierbaren op grootse wijze als verrassing zijn eeuwfeest werd gevierd. Glimlachend en handenschuddend met alle muzikanten, nam de jarige de felicitaties van “Ons Genoegen” in ontvangst en de felicitaties, bloemen en het chocolade hart van loco-burgemeester Daan van Orselen die hem namens de gemeente Voorne aan Zee persoonlijk kwam feliciteren.

Ook aanwezig waren Wiebe-Jan Stuursma, de huidige directeur en Hans Biezemans, de oud-directeur van Catharina thuis op Voorne. Het officiële deel werd afgesloten met een voordracht van Thomasvaer en Pieternel die het uitgebreide en langdurige vrijwilligerswerk van Briggeman de revue lieten passeren, en een werkelijk heel uitgebreid ABC met alles wat er zoal in die honderd jaar is gepasseerd, door een van de kinderen.

De compleet verraste en zichtbaar aangedane Pleun kon het natuurlijk niet nalaten om zelf nog het woord te nemen, en zo allen uitgebreid te bedanken voor de fantastische middag die geheel achter zijn rug om georganiseerd was, met als doel om van zijn 100e verjaardag een mooi feest te maken. Iets dat door middel van een fantastische samenwerking tussen kinderen en de vrijwilligers uitstekend is geslaagd.

Meest gelezen

Ongeval op de Kanaalweg Westzijde

Marvin Don | 2 september 2024

Gemeente Nissewaard introduceert nieuwe parkeerzones

Marvin Don | 4 september 2024

N57 meerdere nachten afgesloten door werkzaamheden

Perry van Brandwijk | 6 september 2024