Spijkernisse, Netherlands

Gemeente Nissewaard introduceert nieuwe parkeerzones

Foto: LINQ Media
Marvin Don | 4 september 2024 12:30 | 4 september 2024 10:27
Spijkenisse - De gemeente Nissewaard voert nieuwe parkeerzones in en rondom het stadscentrum van Spijkenisse in.

In het kader van deze maatregel worden meer dan 70 bestaande verkeersborden verwijderd en vervangen door slechts 20 nieuwe exemplaren. Hiermee wil de gemeente een rustiger straatbeeld creëren en de verkeerssituatie overzichtelijker maken voor weggebruikers.

Alleen in parkeervakken

In de huidige situatie wordt per straat aangegeven welke parkeerregels van toepassing zijn. De nieuwe borden zullen echter aan het begin van de verschillende toegangswegen naar het centrum duidelijk aangeven dat automobilisten een parkeerzone binnenrijden waar alleen in de daarvoor bestemde parkeervakken geparkeerd mag worden. Deze maatregel is erop gericht om het ongeoorloofd parkeren buiten de vakken in en rondom het centrum terug te dringen.

De invoering van de nieuwe parkeerzones gaat van start in de week van 9 september, wanneer de nieuwe borden worden geplaatst. Daarnaast blijven er mogelijkheden om voordelig te parkeren in een van de parkeergarages in het centrum.

Overzicht en verkeersveiligheid

Wethouder Jan Willem Mijnans is ervan overtuigd dat de verkeersveiligheid door de nieuwe bebording zal verbeteren. "Met de nieuwe borden is voor iedereen duidelijk dat auto's in de parkeerzones alleen in de daarvoor bestemde vakken mogen staan. Dit zorgt voor meer overzicht in de straten en verhoogt daarmee de verkeersveiligheid," aldus de wethouder.

Na de plaatsing van de borden zullen overtreders in eerste instantie een waarschuwing krijgen. Echter, na een gewenningsperiode zullen parkeerwachters bij overtredingen direct een boete uitschrijven.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024