Spijkernisse, Netherlands

Eerste leeuwenknuffels voor kinderen in nood op wegen in Zuid-Holland

Mirjam de Neeff | 19 augustus 2024 11:00 | 19 augustus 2024 10:14
Zuid-Holland - Weginspecteurs van Zuid-Holland zijn vaak als eerste ter plaatse bij een ongeval, bijvoorbeeld om een rijstrook af te sluiten en andere praktische zaken te regelen.

Kinderen in nood op een provinciale weg in Zuid-Holland kunnen voortaan troost zoeken bij een leeuwenknuffel. Weginspecteurs van de provincie hebben deze knuffeldieren vanaf nu aan boord om weg te geven na bijvoorbeeld een verkeersongeval.

Weginspecteur Marco van Bemmel en gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer) hebben de eerste twee leeuwenknuffels uitgereikt aan Lea (8) en Rosa (6) uit Leiden. De kinderen mochten de knuffels meteen uitproberen. “Ik noem hem Pluisje, omdat hij zo pluizig is”, zei Rosa.

Stoer en sterk

Weginspecteurs van Zuid-Holland zijn vaak als eerste ter plaatse bij een ongeval, bijvoorbeeld om een rijstrook af te sluiten en andere praktische zaken te regelen. Omdat zij behoefte hadden aan een extra middel om kinderen in een emotionele situatie te troosten, ging de provincie op zoek naar een geschikte knuffel. Dat is een leeuw geworden, omdat dat dier stoer en sterk is en bovendien voorkomt op de Zuid-Hollandse provincievlag.

Wegen veilig houden

Zuid-Holland heeft 26 weginspecteurs, onder wie 4 buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). De inspecteurs rijden dagelijks over de 555 kilometer aan provinciale wegen in Zuid-Holland. Ze voeren weginspecties uit en verlenen andere hand- en spandiensten om de wegen veilig te houden. De weginspecteurs opereren vanuit 5 steunpunten: Delfgauw, De Banne (in Gorinchem), en N11 (Leiden), Numansdorp en Coenecoop (Waddinxveen).

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024