Spijkernisse, Netherlands

Code oranje wegens zware onweersbuien

Foto: Pixabay
Perry van Brandwijk | 9 juli 2024 09:52 | 9 juli 2024 09:52
Regio - Er wordt gewaarschuwd voor mogelijke schade en overlast door blikseminslag, wateroverlast, omvallende bomen en voorwerpen, en grote hagelstenen

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd vanwege de verwachting van zware onweersbuien. Momenteel zijn er geen waarschuwingen, maar vanaf het eind van de middag kunnen in het zuidwesten van het land zware onweersbuien optreden, die later op de avond ook de rest van het land zullen bereiken.

Deze onweersbuien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten en kunnen gepaard gaan met zware windstoten, intensieve regenval, hevig onweer en grote hagel. Verwacht wordt dat windstoten snelheden van 75-100 km/uur kunnen bereiken, hagelstenen een diameter van 2-4 cm kunnen hebben, en er plaatselijk 20-40 mm regen kan vallen in korte tijd.

Er wordt gewaarschuwd voor mogelijke schade en overlast door blikseminslag, wateroverlast, omvallende bomen en voorwerpen, en grote hagelstenen. Dit kan vooral gevaarlijk zijn voor buitenactiviteiten en het verkeer.

Het KNMI adviseert mensen om voorzorgsmaatregelen te nemen en indien mogelijk binnen te blijven tijdens de buien. Voor actuele informatie en verdere details wordt aangeraden de weerberichten nauwlettend te volgen.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024