Spijkernisse, Netherlands

Arno Scheepers geïnstalleerd als burgemeester Voorne aan Zee

Foto: William van den Handel
Marvin Don | 12 juli 2024 10:46 | 12 juli 2024 10:46
Voorne aan Zee - Na de overdracht van de ambtsketen sprak burgemeester Arno Scheepers zijn dank uit.

Arno Scheepers is op 11 juli 2024 geïnstalleerd als burgemeester van Voorne aan Zee. De installatie vond plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering en werd geleid door de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, in aanwezigheid van de gemeenteraad, het college van B&W, familie van Scheepers en andere genodigden.

Tijdens de ceremonie in de raadzaal spraken onder andere Jaap Smit (Commissaris van de Koning), Bert van Ravenhorst (plaatsvervangend voorzitter raad), Peter Schop (loco-burgemeester) en Foort van Oosten (burgemeester van Nissewaard en voorzitter van de burgemeesterskring Rotterdam-Rijnmond) de nieuwe burgemeester toe.
Foto: William van den Handel
Na de overdracht van de ambtsketen sprak burgemeester Arno Scheepers zijn dank uit. Hij beschouwt zijn nieuwe rol als een groot voorrecht: "Het is niet alleen een enorme eer om het ambt van burgemeester te mogen vervullen, maar het is extra bijzonder om dat te doen in een schitterende gemeente als Voorne aan Zee." Scheepers benadrukte het rijke verleden van de gemeente: "Voorne aan Zee is de jongste gemeente van Nederland, vol energie en dynamiek. Tegelijkertijd heeft het een belangrijke rol in de vaderlandse geschiedenis."

De nieuwe burgemeester wees ook op de kwaliteiten van Voorne aan Zee in het heden: "De economische bedrijvigheid, de zee, de duinen, de stranden, de dijken, de prachtige polders, de vestingen en de unieke kernen, zoals Tinte en Zwartewaal, allemaal met hun eigen charme en karakter. Het jonge Voorne aan Zee heeft ontzettend veel te bieden!" Hij gaf aan trots te zijn op zijn gemeente en hoopt dat ook de inwoners trots zullen zijn op hun prachtige woonplaats. "Er is veel om trots op te zijn!"

Scheepers, zijn vrouw en twee dochters wonen momenteel nog in Hilversum, maar hopen binnenkort naar Voorne aan Zee te verhuizen.
Foto: William van den Handel
Foto: William van den Handel

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024