Spijkernisse, Netherlands

Alle woningen van Hef Wonen in Brielle nu verkocht

Mirjam de Neeff | 4 september 2024 14:00 | 4 september 2024 13:43
Brielle - Met de laatste levering op 1 september zijn nu alle huurwoningen in Brielle van Hef Wonen verkocht aan Stichting Maasdelta Groep, Woningstichting Ressort Wonen en gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee. Hef Wonen verkocht de woningen omdat zij zich vooral wil richten op Rotterdam.
Wethouder Wonen Aart-Jan Spoon: “Ik ben erg blij met de inspanningen van alle betrokken partijen. Op deze manier zorgen we er met elkaar voor dat we deze woningen in Brielle beschikbaar kunnen houden voor de sociale verhuur.”
373 woningen zijn overgenomen door Maasdelta Groep, 80 woningen en 2 bedrijfsruimtes door Woningstichting Ressort Wonen en 294 woningen en 11 garages zijn overgenomen door Woonbedrijf Voorne aan Zee.
Maandag 2 september hebben alle partijen elkaar gefeliciteerd met de aankoop. Wethouder Daan van Orselen, namens Woonbedrijf Voorne aan Zee: “Deze uitbreiding met bijna 300 woningen in Brielle is belangrijk voor het Woonbedrijf en onze inwoners. We kunnen hierdoor blijven zorgen voor betaalbare huurwoningen in onze gemeente.”
Bestuurder Ruud van Nieuwaal van Maasdelta Groep vult aan: “Ik ben verheugd dat wij opnieuw in Brielle woningen overnemen. Hiermee komen wij tegemoet aan de opgave die er is om de voorraad betaalbare huurwoningen op peil te houden. Wij verwachten de komende jaren deze voorraad nog uit te kunnen breiden door nieuwe betaalbare woningen in Brielle te bouwen.”
Voormalig directeur-bestuurder van Ressort Wonen Frans Desloover: “Ressort Wonen feliciteert de huurders die nu bij Woonbedrijf Voorne aan Zee kunnen rekenen op goed onderhouden woningen. Wij blijven ook in de komende jaren met onze maatschappelijke partners Woonbedrijf, Maasdelta Groep en De Zes Kernen werken aan goede volkshuisvesting in gemeente Voorne aan Zee.”
In 2021 verkocht Hef Wonen (toen nog Vestia) al 708 woningen in Brielle aan Maasdelta Groep, Woningstichting Ressort Wonen en Woonstichting De Zes Kernen. Hiermee zijn alle huurwoningen van Hef Wonen in Brielle overgedragen. Alle huurders zijn afgelopen periode persoonlijk geïnformeerd over de verkoop. Uiteraard kunnen zij in hun woning blijven wonen.

Meest gelezen

Zware mishandeling in de Lenaert Vechelstraat in Brielle

Marvin Don | Mirjam de Neeff | 12 september 2024

Spijkenisserbrug dicht voor onderhoud

Marvin Don | 12 september 2024

Nissewaard Lokaal stelt vragen over voortgang school Maasboulevard

Perry van Brandwijk | 14 september 2024