Spijkernisse, Netherlands

1200 Zangers in vestingstadje Brielle!

Marvin Don | 23 september 2024 15:00 | 23 september 2024 14:37
Brielle - Op zaterdag 28 september bevolken meer dan 1200 koorzangers het Zuid-Hollandse Brielle.

Op deze dag wordt het Korenfestival gehouden, waaraan maar liefst 35 koren uit Zuid-Holland, Brabant, Utrecht en Zeeland meedoen. De koren, variërend in repertoire van klassiek tot pop, Afrikaans en Close Harmony tot barbershop, spelen elk twee keer een half uur.

Bezoekers kunnen deze dag hun hart ophalen. Je loopt van historische locatie naar historische locatie en wordt overal verrast door de samenzang van deze zangers, die vaak vol passie hun veel beoefende nummers ten gehore brengen. Entree is gratis en het precieze programma deze dag is te vinden op: www.beleefbrielle.nl/nl/korenfestival

Eten & Drinken

Wie tussen het kijken en luisteren naar de koren door deze zaterdag iets wil nuttigen, hoeft niet ver te zoeken. Brielle staat bekend als de vestingstad vol fijne terrasjes en (eet-)café's in de historische straatjes en langs de haven. Koffie en thee met iets lekkers? Een lunch tussendoor of nadien uit eten? Binnen of buiten op een terras? Er zijn genoeg mogelijkheden. Langer blijven dan één dag? Overnacht dan in één van de fijne hotels, campings of B& B’s.

Parkeren

Parkeren in Brielle is gratis. Net buiten de vesting, bij de Thoelaverweg, heeft Brielle een groot parkeerterrein. Vanaf dit parkeerterrein loop je in 5 minuten door de stadspoort zo de vesting in. Let op: parkeer op het achterste parkeerterrein, dus niet gelijk bij de Jumbo, zodat winkelen bij de supermarkt bereikbaar blijft.

Kijk op www.beleefbrielle.nl voor alle informatie over je bezoek.

Meest gelezen

De groenste tuin van Nissewaard ligt in Hekelingen

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Nissewaarders alert op criminele activiteiten

Mirjam de Neeff | 21 oktober 2024

Gemeente Nissewaard doneert aan Voedselbank Spijkenisse

Mirjam de Neeff | 18 oktober 2024